Весілля в українському стилі

Українське весілля славиться своїми красивими вбраннями. В давнину, дівчина готувалася вийти заміж восени починала з весни розшивати сукню квітами і прикрашати стрічками. У наш час весілля грають цілий рік, а не тільки після збору врожаю, істинні майстрині розшивають неповторно кожну сукню червоними маками та іншими польовими квітами.

Весільні українські сукні частіше мають укорочений фасон, щоб видно було черевички — традиційні червоні чобітки. Верх сукні раніше робився за типом сорочки, зараз же можна зустріти корсети або глибокі вирізи. Спідниця вбрання нареченої має повітряний легкий вид завдяки збірок тканини.

Традиційні вбрання українців славляться вишитими візерунками і кольорами. Українські весільні сукні вражають своєю красою, на білому лляному вбранні чудово виглядають розшиті червоні і жовті квіти з трав’янистими звитими стеблами.


Обов’язково на червоному поясі нареченого і нареченої вишивається однаковий орнамент.

Вишивка присутній на всіх атрибутах весілля — майстерно розшивають скатертини на столи, рушник, на яке ставиться коровай. Голову нареченої покриває український весільний вінок зі стрічками, він плететься з живих польових квітів або створюється барвиста імпровізація зі штучного матеріалу, наприклад з яскравого атласу. У вінок обов’язково вплітаються ромашки — символ юності, любові і вірності, і маки, які передають пристрасть і підкреслюють красу дівчини. Традиційно вінок вважається одним з важливих символів українського народу.

Наречений одягає білу розшиту сорочку-вишиванку, білі або червоні шаровари. На голову майбутній чоловік за бажанням може надіти папаху. Головний чоловічий убір не так яскраво підкреслює українські традиції, як жіночий вінок.

Оформлення весілля в українському стилі

Весільне застілля правильніше охарактеризувати, як «бенкет на весь світ». Тут ви не обійдетеся скромним фуршетом, а накриєте багаті столи зі всілякими стравами. Не думайте, що сало — головна страва українців, це гостинна народ, в кухні якого ви знайдете різноманітні смачні страви.

Стіл прикрашає великий український весільний коровай, який печеться за особливим рецептом і замінює наш традиційний торт. Коровай повинен бути круглим, щоб молодих не ждали «кути» в сімейному житті і різкі повороти в долі.

Якщо ви налаштовані прикрасити стіл весільним тортом, то замовте його в українському стилі, наприклад, можна прикрасити його верхівку українськими козаками, а на боці створити цукрові польові квітки — соняшники, волошки, маки та ромашки.

Прочитати повністю: Джерело


Share →