Сік для немовлят. Як приготувати сік для немовлят

Як приготувати сік для немовлят

Для приготування соків грудничку потрібні найпростіші інструменти: щіточка, ножик, дрібна терочке (все з пластмаси), ситечко, марля, срібна або з нержавіючої сталі ложечка і чисті ручки матусі.

Соки робляться з будь-яких фруктів і овочів, включаючи зелень. Але у кожного соку своя специфіка. Наприклад, вишня, гранат, чорниця, чорна смородина володіють закріплює дією.

А морква, абрикос, слива доброчинні для дитини, що страждає запорами.


Першими соками малюка будуть яблучний і морквяний.

Зелене яблуко (80 гр.) Без плям і вм’ятин, гарненько помити під гарячою проточною водою, зрізати хвостик і шкірку, потерти на терочке, вичавити, розбавити з холодною кип’яченою водичкою (1: 1) і дати малюкові, починаючи прикорм з чайної ложки.

Морква (100 гр.) Почистити щіточкою під проточною водою, зрізати нижню частину і серцевину, вимочити години дві, натерти на терочке, віджати сік.

Багату на вітамін А морква — в зимовий час — слід додавати в усі соки.

Ягоди смородини (50 гр.) Перебрати, зрізати хвостики, обдати окропом, викласти в марлю (два шари), укласти в ситечко і ложечкою віджати сік.

Соки пропонувати малюкові тільки за порадою лікаря.

Прочитати повністю: Джерело


Share →