Пудинг в карамельному соусі

Цей винахід і спадщина англійської кухні. Обов’язковими їх складовими є молоко і яйця, а також приготування на водяній бані. Незважаючи на явну простоту рецепта пудингу, в результаті виходить дуже ефектне і смачна страва, яку подають навіть не королівських прийомах. І зовсім не обов’язково купувати готовий порошковий пудинг в пакетиках — його легко можна збагнути в домашніх умовах.

Інформація

Солодка випічка

Порцій — 6.

Час приготування — 1 година.


Англійська кухня.

Пудинг в карамельному соусі: рецепт, як приготувати

Яйця збити віночком зі згущеним молоком до однорідного стану, влити свіже молоко, всипати крохмаль, додати лимонну цедру і кілька крапель лимонного соку.

Цукор на сухій сковороді розтопити протягом декількох хвилин до стану карамелі. Можна додати кілька ложок води. Суміш повинна бути характерного коричневого кольору.

Карамель швидко вливаємо в приготовані формочки і лопаткою розподіляємо по всіх стінках. Робити це треба швидко, тому що вона застигає майже моментально.

Зверху вливаємо Пудингова суміш і ставимо форми на водяну баню в духовку. Випікаємо вироби при температурі 170-180 градусів протягом 40 хвилин. Готовність перевіряється паличкою — вона повинна виходити з пудингу сухою.

Готову випічку охолоджуємо у формі, потім проводимо гострим ножем уздовж краю форм і перекидаємо на тарілку. Соус виливаємо зверху. Чим більше карамелі — тим смачніше буде десерт.

Пудинг традиційно їдять холодним. В Англії це невід’ємна частина різдвяного столу.

Прочитати повністю: Джерело


Share →