Приготування тушонки в домашніх умовах, удома. Як приготувати домашню тушонку

Жінки розповідають про те, як зробити вдома домашню тушонку.

«Приготування домашньої тушонки в домашніх умовах», рецепти:

  •  Віолетта, 25 років, бухгалтер:

Беру сало. На шматочки сало нарізаю. Кладу шматочки сала на денце скороварки. Сіллю посипаю м’ясної шар. Додаю листок лавровий і перчик (горошком). Скороварочку закриваю. На вогонь скороварку ставлю. Сорок п’ять хвилин варю, поки не закипить. Банки стерилізовані приготавливаемого. У них готове сальце розкладаю. Кришечкою залізної баночки закриваю. Залишаю до тих пір, поки не захочу спробувати приготоване.

  • Світлана, 51 рік, продавець:

Обов’язково відділяю все м’ясо від усіх кісток. Жир прибираю, але трошки залишаю. Всі плівочки видаляю. На шматочки розрізаю м’ясо. Посуд глибоку беру. М’ясо солю. Приправляю приправами, які є в наявності. Бульончик варю (зі шматочків і з обрезочкі). Проціджую бульончик і чекаю, поки охолоне він. Стерилізую баночки. Щільно — щільно мяско складаю, щоб не залишалося порожнечі. Нещільно баночки закриваю. Деко беру глибокий. Заповнюю водою деко. Ставлю його в духовку холодну. Тушонку готую (при ста двадцяти градусах). Дві або три години готую. Дістаю баночки і займаюся їх «дозакативаніем» повним. Перевертаю «дозакатанние» баночки. Засікаю хвилин вісім. Перевертаю назад банки. Ставлю в холодильник, не даючи їм остигати.

  • Злата, 26 років, експедитор:

Свинину на кусочечкі нарізаю. Миску беру. «Наповнюю» майораном миску. Перемішую м’ясо з майораном і солю суміш цю. У воді киплячій баночки стерилізують. Кладу в баночки по кілька лаврушечек. На поверхню лаврушек кладу горошинки перчика чорного. М’ясні шматочки кладу на перчинки. Фольгу (харчову) беру. Цією фольгою баночок горлечка замотую. Малесеньку дірочку роблю в серединці «замотування». На деко баночки розставляю і ставлю в духовку (холодну) деко з банками. Духовку до двох соток градусів нагріваю. Чому банки не ставлю вже в прогріту духовку? Вони лопнути просто можуть. Готую я тушонку, зазвичай, години три. Потім баночки я дістаю, закочую і закриваю кришками бляшаними. Зберігаю тушонку в підвальчику. Скрізь пишуть, що зберігатися вона може роки два — три.

  • Дарина, 21 рік, студентка:

Люблю (звикла) готувати домашню тушеночку з крольчатінкі. Зараз і розповім, як я роблю це. «Розіб’ю» на кроки, що б ви з толку не збивалися. Мої «підготовчі шажочки» для вас:

— Береться двадцяти п’яти літровий бак емальований.

— На дно бака кладеться коло дерев’яний.

— Сім банок літрових береться.

— Стільки ж кришечок металевих береться.

— Готується чайник киплячий.

— За допомогою чайника стерилізуються баночки і кришечки (десять хвилин).

— Дуже остренький ножик береться.

— П’ять тушок кролячих знімаються ножем.


— Жир кроликів (внутрішній) відділяється.

— Жир в посуд окрему «вкладається».

— Промивається кілька листочків лаврового.

— Прошпаріваются ці ж листочки.

— Промиті, прошпаренние листочки на банкове дно кладуть.

— Трохи жиру «поміщається» на листочки.

— Шматочки м’яса плотненько в банки укладаються.

— М’ясо перчиться.

— Три штучки гвоздички на м’ясо викладається.

— По ложечці чайної солі додається в кожну баночку.

— Банки кришками накрийте.

— У бак банки все поставте.

— Бак водою теплою залийте (до «плічок» банкових).

— Ставте на вогник слабкий.

— Чекайте, поки закипить.

— Кришечкою бак закрийте (щільно).

— Діставайте банки (після п’яти годин кипіння).

— Засукайте баночки, не закриваючи їх кришками.

— Покачайте баночки, щоб вміст в них добре вляглося.

— Всі банки вгору денцем переверніть.

Ну, власне, і все! Приємного приготування та смачного всім тим, хто спробувати вирішить рецепт мій.

  • Дарина, 28 років, домогосподарка:

Беру шість листочків лаврушки, дві з половинкою чайної ложки солі, дев’ятсот грамів м’якоті яловичої, п’ятдесят грамів сала і ложку чайну перцю чорного меленого. Крупненький нарізаю м’ясо. М’ясо відбиваю з двох сторін. Горщик з глини беру. Лаврові листочки в горщик кладу. Обираю ємність для гасіння. Вона повинна бути витягнутої (вертикально) і товстенною. Шматки яловичі посипаю перчиком і посипаю солькой. Укладаю в банку шматочки яловичини. Сальце дрібненько нарізаю і кладу їх на поверхню м’ясну. Кладу листочки (лаврові) наверх. У парочку складань укупориваются фольгою баночки (щільно!). Каструльку беру. Банку з м’ясом і салом ставлю на дно каструльки обраної. На нижній «духовочние» рівень ставлю каструлю з банкою. Духовка бути повинна холодної, чи не прогрітій. Виставляю температуру в духовці (сто вісімдесят градусів). Три години тушу. Все! Домашня тушонка готова!

  • Ірина, 23 роки, домогосподарка:

Добрий вечір, дорогі незнайомки — домогосподарки! Ділюся своїм улюбленим рецептом приготування тушонки! Читайте і переписуйте, якщо не запам’ятаєте. Поїхали! Починаємо:

— Купуйте свіженьке філе телятинку.

— Поріжте філе на кілька шматочків.

— Дві години проварюйте шматочки.

— Приготуйте тару, в якій зберігати збираєтеся тушонку.

— Поставте тару цю під пар.

— Перевірте на герметичність тару.

— Кладіть в тару тушонку готову.

— Кришкою гарненько закрийте тару.

— Поставте в місце, де прохолоди багато. Саме в прохолодних місцях зберігатися повинна тушеночка.

Забула вам сказати (написати) …. Умови зберігання тушонки — це не тільки прохолода, а й місце затемнене добре.

Можна і зі свинини тушонку зробити:

— Шматочки свинини обсмажуйте.

— Півтори години прокип’ятіть свинячі шматочки в каструльці.

— По баночках розкладіть м’ясо (баночки приготуйте заздалегідь).

— Баночки всі переверніть.

— Чекайте, поки «блюдо в банках» охолоне до кінця.

— Залийте тушонку напоєм (коктейліком) «Мохіто».

Про пріправочкі і спеції я не написала спеціально, щоб ви самостійно визначилися з вибором і того, й іншого.

Взагалі, при великому бажанні, тушонку з будь-якого м’яса робити можна в домашніх умовах. Я, правда, з курятинки поки не робила тушонку. Але я надолужу і це! Вважаю, що на все кулінарне потрібно часинка знаходити обов’язково.

Прочитати повністю: Джерело


Share →