Каші для дітей до року

Каші для дітей до року використовують в якості першого прикорму. А для діточок з недостатньою вагою, каші — це найкращий варіант прикорму.

Каші для дітей до року поставляють в організм складні вуглеводи і мікроелементи, яких вже потребує підріс організм крихти, нормалізують травлення. Тому сьогодні я поділюся з Вами рецептами каш для дітей до року.

Манна каша (5% -ва)

Порція — 200 м

Вам потрібно: 2 ч. Л. манної крупи, 1 склянка води, ½ склянки молока, 1 ч. л. цукрового піску, 1ч. л. (5 г) вершкового масла, щіпка кухонної солі.

Спосіб приготування: влийте в каструлю воду і доведіть її до кипіння. У киплячу воду невеликий цівкою всипати крупу і постійно інтенсивно помішуйте, щоб уникнути утворення грудок. Варіть манку 2 хвилини, постійно помішуючи. Додайте молоко, цукор і сіль, доведіть до кипіння, помішуючи, і зніміть з вогню. Залиште кашу хвилин на 5 постояти. Подавайте манну кашу з вершковим маслом.

Густа молочна манна каша (10% -ва)

Вам потрібно: 2 ст. л. манної крупи, 1-2 склянки кип’яченої води, ¼ склянки молока, 1 ч. л. вершкового масла, щіпка кухонної солі.

Спосіб приготування аналогічний попередньому рецепті.

Манна каша з фруктовим пюре

Вам потрібно: 2 ч. Л. манної крупи, 1 склянка води, ½ склянки молока, 2 ч. л. цукрового піску, 1 ч. л. вершкового масла, щіпка солі, 1 яблуко або 50 г свіжих ягід.


Спосіб приготування: зваріть ріденьку манну кашу, як у першому рецепті. Приготуйте фруктове пюре, для цього фрукти ретельно вимийте, видаліть кісточки і тушкуйте в невеликій кількості води під кришкою протягом 10 хвилин. Протріть готові фрукти або ягоди через сито, додайте цукор і поваріть ще хвилини 3 до розчинення цукру. Змішайте готове фруктове пюре з манною кашею.

Рисова каша протерта

Вам буде потрібно: 3 ч. Л. рису, 1 склянку окропу, ½ склянки гарячого молока, 1 ч. л. цукрового піску, ½ ч. л. вершкового масла, щіпка кухонної солі.

Рис переберіть, промийте кілька разів, покладіть в каструлю, залийте холодною водою і варіть до тих пір, поки рис не зробиться м’яким (35-40 хвилин). У міру википання додавайте потроху воду так, щоб до кінця варіння залишилося розвареного рису разом з відваром не більше однієї склянки.

Розварений рис гарячим протріть через дуже часте сито, додайте гаряче, але не кип’ячене молоко, протріть ще раз, розмішайте, щоб не було грудок. У протерту кашу додайте цукор, сіль і кип’ятіть 2 хвилини. У готову кашу покладіть вершкове масло і ретельно перемішайте.

Рисова каша з яблуками

Вам потрібно: 2 ст. л. рисового борошна, 1 склянку окропу, 1 яблуко середньої величини, 1 ч. л. цукрового піску, щіпка кухонної солі.

Приготуйте рисову кашу за рецептом вище і додайте 30 г. натертого яблука.

Вівсяна каша протерта

Вам потрібно: 2 ст. л. геркулесу, 1 склянку окропу, ¾ склянки гарячого молока, 1 ч. л. цукрового піску, ½ л. вершкового масла.

Спосіб приготування: геркулес промийте кілька разів, поки вода не стане чистою. Залийте крупу окропом і варіть 30 хвилин, поки крупа не стане м’якою. Протріть кашу через сито, влийте молоко, додайте цукор, сіль і варіть ще 5 хвилин. У готову кашу покласти вершкове масло.

Гречана каша протерта

Вам потрібно: 2 ст. л. гречки, 1 склянку окропу, ½ склянки гарячого молока, 1 ч. л. цукрового піску, ½ ч.л. вершкового масла, щіпка кухонної солі.

Спосіб приготування: Залийте гречку окропом і варіть 20 хвилин до готовності. Протріть кашу через сито. Влийте молоко, додайте цукор, сіль і постійно помішуючи дайте каші закипіти два рази, щоб вона загусла. У готову кашу покласти вершкове масло.

Пшоняна каша протерта

Вам потрібно: 2 ст. л. пшона, 1 склянку окропу, ½ склянки гарячого молока, 1 ч. л. цукрового піску, ½ ч. л. вершкового масла, щіпка кухонної солі.

Спосіб приготування: Пшоно промийте кілька разів, поки вода не стане чистою. Залийте крупу водою і варіть 30 — 40 хвилин поки крупа не стане м’якою. Готову крупу протріть через сито. Додайте молоко, цукор, сіль і варіть ще 5 хвилин. У готову кашу покласти вершкове масло.

Густа молочна гречана, рисова або вівсяна каша з добавками

Вам потрібно: 2 ст. л. гречаної, рисової або вівсяної крупи, 1 склянку кип’яченої води, 50 г гарячого молока, 1 ч. л. цукрового піску, ½ ч. л. вершків або дитячого сиру, щіпка кухонної солі.

Спосіб приготування: Переберія, промийте крупу і замочіть у воді з вечора. Вранці зваріть крупу помішуючи протягом 30 хвилин до готовності. Протріть кашу через сито. Додайте молоко, цукор, сіль і закип’ятіть протягом 5 хвилин. Дайте каші трохи охолонути. Додайте в неї вершки або сир.

Ось такі нескладні рецепти каш для дітей до року.

Починаючи з 8-ми місячного віку каші для дітей годі й протирати через сито. Щоб малюку каша не набридла, чергуйте різні каші протягом тижня. До цього віку можна також вводити каші, приготовані з круп’яної суміші.

Якщо дитина погано звикає до каш йому можна приготувати круп’яної відвар.

Круп’яної відвар

Вам потрібно: 2 ст. л. крупи (рисової, гречаної або ячної або вівсяних пластівців), щіпка солі.

Спосіб приготування: Переберія крупу, промийте і потримайте в склянці з кип’яченою водою протягом 3 — 4 годин. Зваріть крупу в тій же воді на слабкому вогні:

— рис — протягом 1 год .;

— гречку, ячну крупу — протягом 2 ч .;

— вівсянку — 20 — 40 хвилин.

Наприкінці варіння всипте сіль. Готовий відвар процідіть через складену вдвічі прокипяченную марлю.

Прочитати повністю: Джерело


Share →